25 Φεβ

ΘΥΜΙΑΜΑ – ΜΟΣΧΟΛΙΒΑΝΟ – ΛΙΒΑΝΙ

Αρωματική ρητινώδης ύλη ρευστή ή αποξηραμένη. Μοιάζει πολύ με το ρετσίνι του Πεύκου ή του Κυπαρισσιού και είναι σκληρό όπως η Μαστίχα της Χίου.
Aπό πολύ νωρίς το λιβάνι χρησιμοποιήθηκε για την Λατρεία του Θεού όχι μόνον στο Χριστιανισμό, αλλά και στην Εβραϊκή Θρησκεία.
Το ότι ήταν σπάνιο είδος το συμπεραίνουμε από το ότι οι τρεις Μάγοι προσέφεραν και αυτό ως πολύτιμο είδος, μαζί με την σμύρνα και τον χρυσό.
Η χρήση του όμως δεν περιορίζεται μόνο μέσα στην Εκκλησία. Το μοσχολίβανο που παράγουμε πέρα από τη θρησκευτική χρήση στα σπίτια μπορεί να χρησιμοποιηθεί με τα κατάλληλα αρώματα για να αρωματίσετε το χώρο σας. Χρησιμοποιώντας το λοιπόν σε έναν μικρό αρωματιστή χωρίς το καρβουνάκι, μπορείτε να φτιάξετε μια πολύ όμορφη και χαλαρή ατμόσφαιρα.
Στην πρωτογενή του μορφή σήμερα δεν είναι τόσο διαδεδομένο, διότι ἡ μυρωδιά του δεν είναι και τόσο αρεστή. Παλαιότερα όμως το χρησιμοποιούσαν πολύ, λόγω του ότι η ανάμειξή του με αρώματα ήταν σπάνια και συνηθιζόταν μόνο στο Άγιον Όρος.
Η κατασκευή του είναι κοπιαστική διότι μέχρι να φτάσει στην τελική του μορφή περνά από πολλά στάδια, όπως το τρίψιμο της πρώτης ύλης, το ζύμωμα με το άρωμα, το πλάσιμο, το κόψιμο, το ανακάτεμα με την μαγνήσια, το στέγνωμα, το κοσκίνισμα και η τοποθέτησή του σε κουτιά, στα οποία η ανθρώπινη επέμβαση είναι αναγκαία.
Φέτος λοιπόν έχοντας ως γνώμονα την ποιότητα μοσχολιβάνου του Αγίου Όρους αποφασίσαμε να ξεκινήσουμε την παραγωγή του με υλικά μόνο Α΄ Ποιότητας.
Οι άνθρωποί μας διαλέγουν την πρώτη ύλη, η οποία σε καμία περίπτωση δεν θα είναι ανάμεικτη αλλά μόνο καθαρή, διότι αυτή είναι που παίζει και τον πρωταρχικό ρόλο στην δημιουργία του μαζί με το άρωμα, το οποίο είναι εξίσου σημαντικός παράγοντας.
Έτσι με πολύ μεράκι επιμελούνται το θυμίαμα, δίνοντας έμφαση και στην τελευταία πινελιά, παράγοντας ένα προϊόν άψογο με πολύ ιδιαίτερα αρώματα που διαρκούν καθόλη τη διάρκεια καύσης του.
Δοκιμάστε το!